Cases d’interès

Can Bronsoms

És un casal amb una elegant façana gòtic-renaixentista: portal adovellat, una finestra geminada que no conserva el mainell i una altra d’arc conopial (segle XVI).


El Mas Cros

Té el portal adovellat i un magnífic finestral d’arc conopial decorat amb arabescs i relleus, amb les testes d’un cavaller i una dama a les impostes. Algunes obertures interiors també són ornamentals (segle XVI).


El Mas Puig

Amb escut al portal, és fortificat amb una garita cilíndrica, amb coberta cònica coronada per un penell de forja (segles XVII-XVIII).


El Mas Solers

Té també una elegant garita amb penell. A les cartel·les que la sostenen veiem, entre altres detalls, la representació popular del sol, en relleu, tema que es repeteix a la llinda d’una finestra i que al·ludeix el cognom de la família que aixecà el casal (segle XVII-XVIII).


Cal Corder

Es destaca per les seves grans dimensions. És del segle XVII, però conserva una part més antiga, del segle XVI. A les llindes de les obertures hi ha llargues inscripcions en llatí, sempre de caràcter devot. A la façana de ponent es conserva una finestra renaixentista decorada. Cal destacar la decoració popular del ràfec de teulada i, a l’interior, les espaioses estances de la planta noble, amb voltes de llunetes.