Cases d’interès

Can Bronsoms: és un casal amb una elegant façana gòtico-renaixentista: portal adovellat, una finestra geminada que no conserva el mainell i una altra d’arc conopial (segle XVI).

El Mas Cros: té el portal adovellat i un magnífic finestral d’arc conopial decorat amb arabescs i relleus, amb les testes d’un cavaller i una dama a les impostes. Algunes obertures interiors també són ornamentals (segle XVI).

El Mas Puig: amb escut al portal, és fortificat amb una garita cilíndrica, amb coberta cònica coronada per un penell de forja (segles XVII-XVIII).

El Mas Solers té també una elegant garita amb penell. A les cartel.les que la sostenen veiem, entre altres detalls, la representació popular del sol, en relleu, tema que es repeteix a la llinda d’una finestra i que al.ludeix el cognom de la família que aixecà el casal (segle XVII-XVIII).

Cal Corder es destaca per les seves grans dimensions. És del segle XVII, però conserva una part més antiga, del segle XVI. A les llindes de les obertures hi ha llargues inscripcions en llatí, sempre de caire devot. A la façana de ponent es conserva una finestra renaixentista decorada. Cal destacar la decoració popular del ràfec de teulada i, a l’interior, les espaioses estances de la planta noble, amb voltes de llunetes.